BLOG

BLOG

Gauguin & Polynesien

NewsPosted by BONDE LJUNGAR Arkitekter MAA 03 Oct, 2012 16:09

Storslået udstilling om maleren Paul Gauguin og hans stærke inspiration fra den polynesiske kunst, på Ny Carlsberg Glyptotek, kurateret af museumsdirektør Flemming Friborg.

Udstillingen strak sig over de to nederste plan i Larsens Skrin.

For at understøtte udstillingens koncept, har vi bygget en temporær fritstående, "Z-formet" gipsvæg, der laver en ny ruminddeling i Larsens bygning. Væggen låner sine proportioner og detaljer fra bygningen, og falder naturligt ind i det eksisterende.

Herudover tegnede vi en række podier og montrer i forskellige formater, der skulle leve op til et hav af forskellige sikkerheds- og klimakrav, og samtidig være i tråd med med de hhv fritstående og væghængte montrer, der oprindelig er tegnet til bygningen. Ligeledes stod vi for udstillingens grafiske design.

de to nederste fotos er taget af Ole Haupt

Links:

http://www.glyptoteket.dk/det-sker/kalender/gauguin-polynesien-et-flygtigt-paradis-0

http://www.youtube.com/watch?v=TUHnX1WZbm0&feature=player_detailpage

http://youtu.be/dDKcW_gsxsY

Museet blev så glade for væggen og dens nye rumligheder, at den nu indgår som fast inventar i den franske malerisamling. Et andet museum, blev så glad for den specialdesignede montre deres indlånte polynesiske skulptur var monteret i, at denne også lever videre et andet sted i verden :)

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.